ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ 2021

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ     

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΔΑΛΜΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ:

«ΗΘΙΚΟ ΣΥΝΕΧΕΣ,  ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΣ – ΣΙΣΥΦΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΡΟΠΗ

Στα πλαίσια των εορτών της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, το περιοδικό

Λόγου Τέχνης και Πολιτισμού, ΚΕΛΑΙΝΩ, του Λογοτεχνικού Ομίλου «ΖΑΛΩΝΗ», «ξάστερον», απένειμε, στον συνδημότη μας, Μαθηματικό, Επιχειρηματία, Συγγραφέα και ποιητή, το ΒΡΑΒΕΙΟ για το Βιβλίου του: ΗΘΙΚΟ ΣΥΝΕΧΕΣ, ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΣ – ΣΙΣΥΦΟΣ ΚΑΙ Η ΜΕΡΟΠΗ.

Το βιβλίο αυτό είναι μια ποιητική Συλλογή 3600 στίχων και διακοσίων σελίδων πεζών κειμένων και κριτικών, που αναλύουν το ποίημα. Συνολικά 443 σελίδες.

Είναι ένα πρωτοποριακό, βαθυστόχαστο έργο. Ίσως από τα ελάχιστα έργα στην παγκόσμια βιβλιογραφία, το οποίο στα πλαίσια της φυσιοκρατικής λογικής, αναλύει και προβλέπει το νομοτελειακό τέλος του Κόσμου μας, σαν αποτέλεσμα του εκτροχιασμού του Ανθρώπου, από την φυσική εξελικτική του πορεία. Μόνο η επάνοδος στην φυσική τροχιά θα αναστείλει την επερχόμενη καταστροφή.

Αναδεικνύει το αυτοκαταστροφικό σύνδρομο του Ανθρώπου και αποκαλύπτει τους ενόχους, τα τέρατα και τα Ιερατεία, που απεργάζονται την φτωχοποίηση, την πνευματική νανοποίηση, την σκλαβοποίηση και τον αποπληθυσμό του. Που μεταλλάσσουν τον Άνθρωπο σε ανελεύθερο και άβουλο ζόμπι, τον ταπεινώνουν και τον αντικαθιστούν με τον μετάνθρωπο (μισός άνθρωπος-μισός μηχανή) και τελικά με μηχανή. Που αντιστρατεύονται δηλαδή, την Δημιουργία, την Φυσική και Συμπαντική Τάξη.

Ήδη η Ανθρωπότητα, έφτασε στο όριο των αντοχών της. Η επισωρευθείσα εντροπία=ανισορροπία του κοινωνικού συστήματος, είναι μη αντιστρεπτή. Οδηγούμαστε νομοτελειακά στην εκτονωτική και καταστροφική έκρηξη.

Το βιβλίο, εκδόσεων ‘ΛΕΙΜΩΝ’, ήδη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις αυτές. Σας προτρέπουμε να το διαβάσετε. Ο Αναγνώστης μπορεί να το προμηθευτεί, αποκλειστικά από τις

παραπάνω εκδόσεις, τηλ: 210 3227323, ή από τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία.

Στο Δήμο μας, δεν έχει παρουσιαστεί το βιβλίο αυτό, λόγω κορωνοϊού, αλλά και λόγω δυστοκίας των πολιτικών του Δήμου να ενισχύσει την πολιτιστική παραγωγή και να αναδείξει τους ντόπιους συγγραφείς, ποιητές και όλους τους δημιουργούς.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε παλιότερα δημοσιεύματά μας, ο Θ. Δάλμαρης έχει κυκλοφορήσει από το 2015, πέντε βιβλία. Έχει λάβει πολλά πρώτα βραβεία, επτά τον αριθμό, από το περιοδικό Λόγου Τέχνης και Πολιτισμού – ΚΕΛΛΑΙΝΩ.

Έχει επίσης λάβει:

  • Τον τίτλο του ποιητή της χρονιάς, 2013-2014, για το βιβλίο του ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, την 21.3.2014, ΗΜΕΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΙΗΣΗΣ.
  • Το ΑΡΙΣΤΕΙΟ, για το ποιητικό έργο του, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, την 21.3.2014.
  • ΒΡΑΒΕΙΟ, για τις ΩΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ, με την ευκαιρία των εορτών της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, την 23.4.2018.
  • ΒΡΑΒΕΙΟ, για το έργο του ΗΘΙΚΟ ΣΥΝΕΧΕΣ, με την ευκαιρία των εορτών της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, την 23.4.2021.

Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί με επιτυχία, από τους Ομογενειακούς φορείς και τα ΜΜΕ  στο Σίδνεϊ και το Χόμπαρτ της Τασμανίας, της Αυστραλίας και από την Ελληνική Κοινότητα της Νέας Νότιας Ουαλίας. Ως επίσης, από το φόρουμ του ΙΗΑ (International Hellenic Association.)

Ο Δήμος μας, και όχι μόνον, επιδυκνείουν μία εχθρότητα προς τους δημιουργούς, όπως και ολόκληρο το Ελληνικό πολιτικό μας σύστημα. Και όμως, το βιβλίο και ο πολιτισμός, αποτελούν το οξυγόνο για ένα Λαό που δεινοπαθεί και για μιά Πατρίδα, που πεθαίνει και μάλιστα, με ατιμωτικό τρόπο.

Ίσως ευαισθητοποιηθεί από αυτό το δημοσίευμα και εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον για ανάλογες δημιουργίες.