Η Παρουσίαση του βιβλίου του Θ.Δάλμαρη “Ωδές στην Ελευθερία, την Ελλάδα και την Οικουμένη”.

Ωδές στην Ελευθερία, την Ελλάδα και την Οικουμένη

Η επική ποίηση του Θεόδωρου Δάλμαρη

Ωδές στην Ελευθερία, την Ελλάδα και την Οικουμένη, τιτλοφορείται το νέο βιβλίο του Θεόδωρου Δάλμαρη, από την Σαρωνίδα, το οποίο παρουσιάστηκε την Κυριακή, 22 Απριλίου, στο αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού. Οπως γράφει ο ίδιος ο ποιητης και συγγραφέας, το επικό αυτό ποίημά του- αφιέρωμα ήταν αποτέλεσμα της έμπνευσής του από τον ύμνο του Διονυσίου Σολωμού, από την διαχρονική Οδύσσεια του Ελληνισμού, του Ελληνα Ανθρώπου, του Ελληνικού Λόγου και από την σχέση τους με την Συμπαντική Τάξη…

Στην παρουσίαση συμμετείχαν, μιλώντας για το βιβλίο και τον ίδιο τον Θεόδωρο Δάλμαρη, ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω,  Δημήτρης Κλούρας και ο καθηγήτης του Πανεπιστημίου Αθηνών  Πατραγάς-Νικολάου Κυριακός. Στίχους απήγγειλε, αναλύοντας τους λογοτεχνικά, η φιλόλογος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαρωνίδας,  Μαρία Χαριτάκη, ενώ την εκδήλωση συντόνισε το μέλος της Ένωσης Συντακτών, Δήμητρα Κατραμάδου.

Με το επικό αυτό ποίημά του, ο Θεόδωρος Δάλμαρης εκφράζει τον πόνο αλλά και την ελπίδα του για την Ελλάδα, η οποία ταλανίζεται από την διαφθορά και την κρίση, τις χαμένες παραδοσιακές αξίες, πολιτικές ηγεσίες που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του λαού…Οπως ο ίδιος ανακοίνωσε δε, σύντομα θα εκδοθεί ακόμη ένα βιβλίο του, αφιέρωμα στην Γυναίκα.

Οι ομιλητές του panel, με επιτυχία, πέρασαν τα μηνύματα των “Ωδών” στους παρευρισκομένους, κάνοντας ιστορικές αναδρομές, συγκινώντας, αφυπνίζοντας τους.  Για τον συγγραφέα μίλησαν επίσης ο Νομικός – Λογοτέχνης Κώστας Γκέκας και Δημήτρης Βόγγολης , Στρατηγός ε.α. και Πρόεδρος του ΝΟΣ.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο αντιδήμαρχος,  Σταμάτης Γκίνης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Σαρωνικού,  Μανώλης Τσαλικίδης -ο οποίος επίσης μίλησε για τις εντυπώσεις του από το βιβλίο- και ο  Ανδρέας Πέγκας, Δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Σαρωνίδας.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Συγγραφέας μιλώντας   για το βιβλίο του, δεν παρέλειψε να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του προς  την Δημοτική Αρχή και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (εξαιρουμένων των παρόντων δημοτικών Συμβούλων) για την αποχή τους από την παρουσίαση, παρά το γεγονός-όπως είπε- ότι η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου και άπαντες είχαν λάβει πρόσκληση. Δυσαρέσκεια επίσης και από την  μικρή προσέλευση του κόσμου παρά την υπερπροσπάθεια που είχε καταβληθεί τις προηγούμενες ημέρες για να ενημερωθεί το Κοινό.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως μία από τις αιτίες της μη ικανοποιητικής προσέλευσης, ήταν ότι ταυτόχρονα με την παρουσίαση του βιβλίου,  βρισκόταν σε εξέλιξη  μνημόσυνο του πρόσφατα εκλιπόντος Αντώνη Ιωαννίδη, σε καφετέρια της Σαρωνίδας.

Δείτε στο video που ακολουθεί ολόκληρη την παρουσίαση του βιβλίου, κατόπιν άδειας του Συγγραφέα.